OVER MIJ

VERHALEN VOOR VERBINDING

Verhalen zorgen voor verbinding. Door een verhaal te lezen, te zien of te horen stap je even in een belevingswereld die niet de jouwe is. Daardoor kunnen we elkaar zien en daardoor kunnen we elkaar begrijpen. Als fotograaf en tekstschrijver vertel ik verhalen, verhalen over mensen die gezien mogen worden.

INSPIRATIE IN PLAATS VAN SENSATIE

In mijn werk laat ik mensen zien zoals ze zijn. Het zijn altijd eerlijke verhalen, bedoeld om te verbinden, en niet om de sensatie te zoeken. Verbindende verhalen zijn opbouwend, inspirerend of educatief.

Wil je zien wat ik heb gemaakt voor eerdere opdrachtgevers of wil je een bestaand werk aanschaffen , kijk dan op:

Douwe Bob Posthuma
Val van de Berlijnse Muur
Kennemerduinen

MIJN EERSTE ECHTE BAAN WAS IN AFRIKA,

bij een internationale non-profit huizenbouworganisatie in Malawi. Met een rugzak vol praktische outfits was ik aangekomen op een klein stoffig vliegveld. In ons kantoor, een licht vervallen bungalow, ontmoette ik mijn nieuwe collega’s. Ze lieten mij al snel weten dat safarikleding niet gelijk stond aan kantoorkleding, hoe warm het ook was. Dat was een van de vele lessen die ik de komende drie jaar in Malawi zou leren.

Wil je weten wat ik leerde over verhalen en verbinding? Lees meer.
Malawi Afrika

MEER OVER MIJ?

Na een studie Engels en Amerikanistiek en een baan in het onderwijs, ben ik in 2008 met de Fotoacademie in Amsterdam gestart. Sindsdien werk ik als documentaire- en portretfotograaf en als tekstschrijver. Ik werk veel in opdracht voor tijdschriften, maar initieer ook eigen producties voor maatschappelijke organisaties of als freelancer voor dagbladen.

Verhalen maken die er toe doen, dat is wat ik het liefste doe, ook in mijn eigen autonome projecten. Bijvoorbeeld een project in samenwerking met Afghaanse vrouwen, of een project over de vluchtelingencrisis in Griekenland.

Ik woon in Haarlem met mijn gezin. Met de duinen aan de linkerkant en de stad aan de rechterkant, is het wat mij betreft de beste plek om te wonen. Op fietsafstand huur ik een mooie ruime studio waar ik veel portretten maak. En ik heb er een doka gebouwd, omdat analoge fotografie toch eigenlijk het allerleukste is.

Anke portret

MIJN ACHTERGROND

Ik heb gestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Bij verschillende inspirerende en toonaangevende fotografen heb ik masterclasses gevolgd, zoals Marieke van der Velden en Corbino.

Ik ben lid van Dupho, Dutch Photograpers, de beroepsvereniging voor professionele fotografen, en van de NVJ, de Nederlandse Vereniging voor Journalisten. Daarnaast is een deel van mijn portretten te vinden in de beeldbank van het agentschap van Lumen Photo Nederland.

Fotostudio
Statushouders

Anke schreef een verhaal over een gevluchte Syrische jongen. Een jongen die een status heeft maar nog steeds wacht op een woning. Het artikel is een heel goede invulling voor ons magazine. Het is een actueel thema en de foto’s die zij erbij maakte, spreken me zeer aan. Je stapt echt in de belevingswereld van deze jongen.

Theo Brand, Groen Links
Rob van de Wouw portretfotografie

Anke is een vakvrouw en levert kwaliteit. Bovendien is ze een persoon waarop je kunt bouwen en vertrouwen en dat is zoveel waard in de mediawereld! Ik zou Anke bij iedereen aanbevelen.

Tamara van IJzendoorn, Viva Magazine
Zittenblijven
In HRLM schrijft en fotografeert Anke de rubriek Het Atelier. Deze rubriek over kunstenaars is mijn favoriet. Anke weet dit niet alleen in tekst maar ook met haar mooie fotografie op een prachtige wijze vast te leggen. En buiten haar fotografie is Anke een mooi mens om mee samen te werken. Alle lof voor haar.
Jeannette Evertsen, HRLM Magazine

MEER ZIEN?

Stap jij ook graag in de belevingswereld van een ander? Op social media deel ik mijn werk en de verhalen van mensen die gezien mogen worden.

VERHALEN VOOR JOUW ORGANISATIE OF MAGAZINE?

Wil jij storytelling inzetten voor jouw organisatie of magazine? Laten we een afspraak maken, ik denk graag met je mee.