VERHALEN VOOR VERBINDING

Verhalen zorgen voor verbinding. Door een verhaal te lezen, te zien of te horen stap je even in een belevingswereld die niet de jouwe is. Daardoor kunnen we elkaar zien en daardoor kunnen we elkaar begrijpen. Als fotograaf en tekstschrijver vertel ik verhalen, verhalen over mensen die gezien mogen worden.

INSPIRATIE IN PLAATS VAN SENSATIE

In mijn werk laat ik mensen zien zoals ze zijn. Het zijn altijd eerlijke verhalen, bedoeld om te verbinden, en niet om de sensatie te zoeken. Verbindende verhalen zijn opbouwend, inspirerend of educatief.

Wil je zien wat ik heb gemaakt voor eerdere opdrachtgevers, kijk dan op:

MEER OVER MIJ?

Na een studie Engels en Amerikanistiek en een baan in het onderwijs, ben ik in 2008 met de Fotoacademie in Amsterdam gestart. Sindsdien werk ik als documentaire- en portretfotograaf en als tekstschrijver. Ik werk geregeld in opdracht voor tijdschriften, onder andere Nieuwe Revu en Wendy publiceerden mijn werk. Voor weekblad VIVA maakte ik de langlopende portretserie ‘In Bed Met…’, waarbij ik bekende Nederlanders in hun slaapkamer fotografeerde. Ook initieer ik eigen producties die worden gebruikt door maatschappelijke organisaties of nieuwsbladen, zoals Dagblad Trouw.
Verhalen maken die er toe doen, dat is wat ik het liefste doe, ook in mijn eigen autonome projecten. Bijvoorbeeld een project in samenwerking met Afghaanse vrouwen, of een serie over de vluchtelingencrisis in Griekenland.
Anke van der Meer

MIJN ACHTERGROND

Ik ben afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Bij verschillende inspirerende en toonaangevende fotografen, zoals Marieke van der Velde, Jeroen Toirkens, Corb!no en Michel Szulc Krzyzanowski, heb ik masterclasses gevolgd.

Ik ben lid van Dupho, Dutch Photograpers, de beroepsvereniging voor professionele fotografen, en van de NVJ, de Nederlandse Vereniging voor Journalisten. Daarnaast is een groot deel van mijn portretten te vinden in de beeldbank van het agentschap van Lumen Photo Nederland.

Fotostudio

MEER ZIEN?

Stap jij ook graag in de belevingswereld van een ander? Op social media deel ik mijn werk en de verhalen van mensen die gezien mogen worden.

VERHALEN VOOR JOUW ORGANISATIE OF MAGAZINE?

Wil jij storytelling inzetten voor jouw organisatie of magazine? Laten we een afspraak maken, ik denk graag met je mee.