ALS NA DE INVAL VAN RUSLAND IN OEKRAINE een stroom vluchtelingen richting het westen komt, wordt een verzoek gedaan aan Nederlanders om Oekraïners thuis op te vangen. Een voormalige Doopsgezinde pastorie in Heemstede die op het punt stond om te worden verkocht, wordt snel aangepast tot een opvanglocatie. Dankzij een oproep op de buurtapp kan het huis worden ingericht. De resterende spullen worden gedoneerd door de tweedehands winkel.

Op hetzelfde moment staan bij de Gemeente Heemstede acht mensen op de stoep waar niet meteen plaats voor is in de noodopvang. De contacten worden gelegd, de sleutel wordt overhandig, maar hoe nu verder?

Het huis wordt inmiddels bewoond door de acht Oekraïense vluchtelingen: drie vriendinnen van begin dertig. Vier kinderen in de leeftijd van vier tot elf, en de zeventigjarige moeder van een van de vriendinnen. Uit de reismand komen ook nog een hond en een kat.

Volg via deze website en via instagram de verhalen van Alona, Diana, Tatiana, moeder Olga en de vier kinderen Andrey, Maksim, Danya en Mark.